Bejelentéshogyan vedjuk gepunket

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

esetleg TV-rádiót halgatnál ez is meg oldható,válassz állomast és kééész :))


Ha arra gyanakszunk, hogy trójai program fut a gépünkön, ellenorizzük a következo dolgokat.
1. Registry.
A registry-t rendszerleíró adatbázisnak "magyarították". Sok minden más egyéb funkciója mellett itt tárolják, hogy mely programokat kell elindítani, amikor a Windows betöltodött. A Start>Programok>StartUp menüben is elhelyezhetünk programokat, amelyek indításkor automatikusan elindulnak, de a trójai programok ide nem helyezik magukat, mert ezt nagyon könnyu felismerni. A registry létezésérol viszont a kezdo felhasználó nem is tud. Válasszuk a Start>Futatás menüpontot, és írjuk be: "regedit". (Idézojelek nélkül.) Ekkor megnyílik a regisztrációs adatbázis szerkesztoprogramja. A bal oldali szerkezetben navigáljunk a HKEY_LOCAL_MACHINE>Software>Microsoft>Windows>CurrentVersion mappába, és kattintsunk a Run mappára. Jobboldalt megjelenik a Run mappa tartalma. Ez a mappa tartalmazza azokat a programokat, amelyek a rendszer indításakor automatikusan elindulnak. Sok olyan dolgot találhatunk itt, amirol nem tudjuk, micsoda. Minden programhoz van megadva elérési út is. Ha nincs, az azt jelenti, hogy valószínuleg a Windows könyvtárban található, de rá is kereshetünk a fájlnévre a Start>Keresésmenüponttal. Mindegyik programról derítsük ki, hogy melyik könyvtárban van.
A trójai programok általában a Windows könyvtárban helyezkednek el (ha vannak), és általában nincs odaírva elérési út, csak a fájlnév. Ez azért van, mert ha nem írunk elérési utat, akkor a Windows eloször a Windows könyvtárban nézi meg, hogy ott van-e a fájl. Ha a trójai program máshol lenne, akkor oda kellene írni az elérési utat is, és ez lebuktatná, mert egy Windowsos számítógépen majdnem biztos, hogy van Windows könyvtár, de ha más könyvtárba akarná magát rakni, akkor esetleg létre kellene hoznia a megfelelo könyvtárat, amelyben azután csak a trójai program lenne. Emiatt majdnem bizonyos, hogy azok között a programok között kell keresnünk a kakukktojást, amelyekhez nincs elérési út írva, vagy a c:windows -ban vannak. A Windows jó muködéséhez alapvetoen három program kell innen: a "C:WINDOWSscanregw.exe /autorun", az "internat.exe" és a "SysTray.exe" (illetve csak az utóbbi ketto, az elso javasolt). A többi program rendszerenként változhat, attól függ, hogy milyen programok vannak a gépre telepítve, stb. Mindegyiket ellenorizzük, és ha olyat találunk, amelyikrol nem tudjuk, micsoda, függesszük fel! Ehhez kattintsunk jobb gombbal a nevére, válasszuk a Rename pontot, és a program neve elé (pl. "internat.exe"), de az idézojelen belülre írjuk be "rem " (így lesz belole "rem internat.exe"). Ezt hajtsuk végre az összes gyanússal, majd lépjünk tovább. A következo hely, ahol trójai programok gyakran megbújnak, a RunServices mappa. Itt ismételjük ">


Üzenetküldés
◙Boot logo kesitese-felrakasa... ◙Windows sp2 instalalasa ◙karbantartas.... ►►INGYEN!!

E-mail címed:
Szöveg:


Szólj hozzá

Név:
E-mail címed:
Az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:
Milyen nap van ma Magyarországon?
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!